Vi vælger miljøet!

Miljøvenlig & effektiv afrensning med tørisblæsning og andre naturprodukter

Tørisblæsning
Behandling med tøris er en effektiv afrensningsmetode, som anvender tøris (CO² der er presset i fast form) som blæsemiddel.Tørisblæsning er miljørigtig, effektiv og tidsbesparende i forhold til de mere traditionelle afrensningsmetoder. Tørisblæsning kan derfor med fordel anvendes i stedet for en lang række rensemetoder, der involverer brug af sundhedsskadelige kemikalier og opløsningsmidler. Tørisblæsning kan erstatter mange af de traditionelle blæsemetoder såsom højtrykspuling, damprensning, sandblæsning og sodablæsning m.m.

Om Tørisblæsning: Hvordan virker tørisblæsning?
Det er en revolutionerende blæsemetode, der benytter små kompakte tørispiller som blæsemiddel. Disse tørispiller accelereres i en trykluftstrøm, som det kendes fra traditionelle blæsemetoder. Tørispillerne accelereres op til lydens hastighed, hvorefter de rammer den belægning, som man ønsker at rense. Der blæses med et tryk på 2-15 bar. 

Når tørispillerne rammer overfladen, løsnes og sprækker belægningen. Der sker et såkaldt termisk chok. Den kolde tøris får i princippet snavset til at fryse, hvorefter der sker en udvidelse og den efterfølgende eksplosions-effekt løfter belægningen fra overfladen. Tøris-pillerne omdannes til luft i det øjeblik de rammer en overflade, hvilket gør teknologien enormt effektiv og skånsom for miljøet.


Tørisblæsning er en tør og ikke slibende afrensning, og kan derfor foretages på næsten alle typer overflader uden negativ påvirkning af overfladen. Der er ikke noget restprodukt. Der afsættes ingen fugt. Den behandlet overflade efterlades tør og ren – og klar til brug. 

Da tørisblæsning er en tør og ikke-strømførende proces, kan den bruges på områder og emner, hvor andre metoder kommer til kort. Tørisblæsning kan bruges direkte på el-motorer, elektriske kredsløb og tekniske anlæg med elektriske, finmekaniske og hydrauliske komponenter. Metoden er tillige lugtfrit, giftfrit og ikke-brændbart.Tørisblæsning kan derfor med stor fordel bruges til rengøring af f.eks. industrielle maskiner, plexiglas og højglanspoleret aluminium, uden der sker en mattering af overfladen. Kan udføres direkte hos kunden, og kræver ikke specielle lokaler eller særlig indretning.

     

Samarbejdspartnere

Din mobile rigger på Sjælland: www.riggerservice.dk
Autolakering af alle typer køretøjer: www.koegeautolakcenter.dk
Malerfirma: www.malerfirmaet-egholm.dk

Vi har bl.a. udført arbejde for

Vi anvender tørisblæsning for det bedste og mest miljørigtige resultat

Teknologien bag vores ydelser er Tørisblæsning. Vi anvender dog ligeledes granit, lava og glas, herunder kombinationer i samspil med tøris.

Tørisblæsning er højtryksluft og tørispiller, der bliver blæst koncentreret på de emner man gerne vil have blæst rene. Der findes mange forskellige instrumenter man bruger. Det defineres af den opgave der skal løses. Altså om der skal fjernes grafitti, rust aflejringer eller om det er for skånsomt at desinficere emnerne.

Tøris er et naturmateriale der har mange anvendelsesmuligheder. Tøris bruges bl.a. i fødevareindustrien til nedkøling af levnedsmidler, til rengøring i form af tørisblæsning, og til opbevaring af kolde drikke til festivaler og fester.

Se hvilken forskel vores arbejde gør

Vi har samlet billeder fra tidligere opgaver, så du kan se hvilken forskel vores arbejde gør.

Miljørigtig rensning

Maskiner, Containere, Både, Biler, Grafitti, Brandskader, skimmelsvamp og meget mere. Kontakt for et uforpligtende tilbud.