Teknologien bag tørisblæsning

Teknologien bag vores ydelser er Tørisblæsning. Vi anvender dog ligeledes granit, lava og glas, herunder kombinationer i samspil med tøris. Se kort om tøris og tørisblæsning nedenfor.

Hvad er tørisblæsning

Tørisblæsning er højtryksluft og tørispiller, der bliver blæst koncentreret på de emner man gerne vil have blæst rene.  Der findes mange forskellige instrumenter man bruger. Det defineres af den opgave der skal løses. Altså om der skal fjernes grafitti, rust aflejringer eller om det er for skånsomt at desinficere emnerne.

Tøris er et naturmateriale der har mange anvendelsesmuligheder. Tøris bruges bl.a. i fødevareindustrien til nedkøling af levnedsmidler, til rengøring i form af tørisblæsning, og til opbevaring af kolde drikke til festivaler og fester.

Tøris er CO² og koldt

Tøris er kuldioxid i fast form. Ved atmosfærisk tryk har tøris en temperatur på -79 °C og – 110 °F, hvilket betyder, at tøris bør håndteres meget forsigtigt.

Tøris må ikke komme i berøring med bar hud, da det kan forårsage alvorlige skader. Tøris fremstilles ved udvidelse af flydende CO².

Vi har bl.a. udført arbejde for

Andre metoder

Vi anvender granit, lava og glas, herunder kombinationer i samspil med tørisblæsning. Læs mere om disse metoder nedenfor.

Garnet og lava blæsning

Bruges ved rensning af grafitti, antikke møbler, biler, glasfiberbåde, motorcykler, træfacader, porøst murværk samt pudsede facader og trækonstruktioner.

For Lava og Garnetblæsning gælder (lavtryk, forbrug 10-25 kg/timen). Begge blæsningsformer fik deres begyndelse fordi man manglede alternativ til sandblæsning og tørisblæsning. Sandblæsning var for hård ved overfladen og tørisblæsning var for mild ved overfladen. Systemet er udviklet til at kunne tilsluttes alle tørismaskiner. Det virker således at man kan køre CO2 pellets (tøris) sammen med garnet og lavablæsning. Metoden speeder rengøringshastigheden op med 2-5 gange alm. Hastighed og driftsomkostningerne nedsættes med op til 50%. Lava og garnetblæsning kan køre alene eller sammen med CO2 pellets (tøris).

Glas

Glasblæsning bruges på overflader som rustfrit stål, glas, plast samt kobber og messing. Hvis man skal sammenligne med sandblæsning, kan det konstateres, at sandblæsningen sliber overfladen med de lidt grove sandkorn, hvor glasblæsning efterlader et mere pænt og ensartet resultatet grundet de mere blide glasperler. Så står du med en overflade af for eksempel rustfrit stål, der godt kunne bruge en fornyende behandling, er det glasblæsning, der skal bruges.

Fordele ved glasblæsning

En overfladebehandling gennem glasblæsning er som sagt en behandling, hvor der gøres brug af glasperler. Disse perler ”blæses” udover overfladen, hvorved man opnår det eftertragtede matte og smukke resultat. Desuden fjerner glasblæsning alle urenheder, hvilket både giver et smukkere resultat og gør overfladen mere modtagelig over for eventuelle efterfølgende behandlinger.

Da glasperlerne er mere blide end for eksempel sandkorn, sliber de ikke selve materialet, men nøjes med at fjerne urenheder. Arbejder man med rustfrit stål, er en behandling ved glasblæsning desuden ideel til at skjule slibespor, ridser, misfarvninger og afmærkninger af svejsninger.

Miljørigtig rensning

Maskiner, Containere, Både, Biler, Grafitti, Brandskader, skimmelsvamp og meget mere. Kontakt for et uforpligtende tilbud.